Miksi virtuaalisista konferensseista on tullut niin suosittuja?

Viime vuoden tapahtumat ovat mullistaneet joka ikistä kolkkaa ja alaa maailmalla. Ihmiset ovat joutuneet muuntautumaan ja muuttamaan toimintatapojaan hyvin nopealla aikataululla. Työpaikoilla siirryttiin etätöihin, mutta myös perinteisistä kokouksista ja konferesseistä tehtiin virtuaalisia tapahtumia.

Etäkokoukset ovat mahdollistaneet kokoontumisten järjestämisen, vaikka se ei olisikaan fyysisesti mahdollista. Toisaalta suuret konferenssit keräävät yleensä tuhansia osallistujia ympäri maailmaa, ja samalla niitä pidetään merkittävinä alan senhetkisten trendien esittelytilaisuuksina sekä tulevaisuuden suunnannäyttäjinä.

Teknologiayrityksille siirto fyysisistä tapahtumista virtuaalisiin konferensseihin on sujuvampaa kuin muilla, jotka ovat joutuneet turvautumaan esimerkiksi erilaisiin virtuaalikonferenssialustoihin.

Virtuaalikonferenssit ovat kuitenkin arkipäivää nykyään alasta riippumatta. Voit löytää tietoa esimerkiksi rahapelialan virtuaalitapahtuista suomicasino.com -sivustolta. Vaikka ne tuntuvat loogiselta ratkaisulta, se ei kuitenkaan ole pelkästään ruusuilla tanssimista.

Katsojille virtuaaliset konferenssit voivat olla puuduttavia

Suuret konferenssit olivat vuosittaisia irtiottoja arjesta, jolloin matkustettiin uusiin kohteisiin maailmalla ja nautittiin esimerkiksi Havaijin maisemista samalla kun kuunneltiin alan uusimmista innovaatioista. Virtuaalisen konferenssit ovat luonnollisesti vieneet kyseisen nautinnon.

Esitysten kuunteleminen tuntikaupalla voi taas loppupeleissä olla erittäin puuduttavaa ja jopa tylsää. Monesti fyysisen kontaktin ja kommunikaation avulla saatu tieto on pystytty käsittelemään paremmin. Etäyhteys muodostaa myös konferenssissä esiintyville omia haasteitaan.

Koska puheet tehdään monologimaisina, niiden täytyy olla kiinnostavia ja herättää mielenkiintoa kuulijoissa. Puhujat eivät välttämättä löydä samanlaista yhteyttä kuulijoiden kanssa kuin aikaisemmin. Virtuaalitapahtumat eivät kuitenkaan ole pelkkää tylsää istumista.

Virtuaaliset konferenssit ovat avoimia kaikille

Fyysiset konferenssit ovat rajoitettuja paikkaan, jossa ne järjestetään. Sinne voi mahtua vain noin 10 000 osallistujaa eikä muilla ole mahdollista päästä apajille, vaikka kuinka haluaisivat: lippuja on saatavilla vain harvoille. 

Virtuaalisesti järjestetyssä tapahtumassa taas kuka tahansa kutsun saanut voi osallistua konferenssiin. Tällöin aikaisempi 10 000 osallistujan määrä voi kasvaa jopa 50 tuhanteen. Yhä useampi hyötyy siitä, joten kyseessä on erittäin suuri etu koko alalle.

Samalla se poistaa mahdolliset taloudelliset ja maantieteelliset erot osallistujien välillä. Aikaisemmin joistain maista ei välttämättä pysty matkustamaan konferensseihin taloudellisten tai matkarajoitusten takia, mutta nettiin pääsee kuka tahansa. 

Ohjelma voi olla laadukkaampaa

Virtuaalikonferensseista voidaan tehdä myös interaktiivisia. Osallistujia voidaan pyytää lähettämään kysymyksiä esittelijöille suoraan live-chatin kautta tai he voivat katsoa videoita esitellyistä tuotteista. Monesti tällä tavoin sisältö on ollut laadukkaampaa kuin fyysisissä tapahtumissa. 

Yhtä lailla panelisteja ja muita asiantuntijoita on voitu kutsua mukaan yhä laajemmissa määrin ja monipuolisemmin. Nettiosallistuminen on huomattavasti helpompaa kuin matkustaminen ympäri maailmaa, joten vaikeasti saavutettavat ekspertit voivat päästä osallistumaan ja täten antaa lisäarvoa konferenssille. Korkea-arvoiset puhujat ovat myös hyvä mainos ja herättävät mielenkiintoa.